Boliggarantibevis

 

Ved fraflytning fra alle afdelinger under Køge Boligselskab tilbydes der fra den 1. januar 2008 et boliggarantibevis.

Hvad er et boliggarantibevis?
Et boliggarantibevis er en 3-årig aftale, som du og Køge Boligselskab kan indgå. Den giver dig sikkerhed for, at du senere kan få tilbudt en anden bolig i boligorganisationen, hvis du fortryder din fraflytning og gerne vil tilbage til en almen bolig igen.


Hvem tilbydes det?

Køge Boligselskab har valgt at alle beboere, der fraflytter en familiebolig, tilbydes et boliggarantibevis. Det er en forudsætning, at du har boet i selskabet mindst 3 år ved fraflytningen.

 

Hvad dækker beviset?
Du får med aftalen sikkerhed for, at du indenfor tre år efter fraflytning får tilbudt en bolig, som er tilsvarende den bolig, du flyttede fra. Med ”tilsvarende” menes:
- en bolig med samme antal rum eller af nogenlunde tilsvarende størrelse (antal m²)
- en bolig med en nogenlunde tilsvarende husleje (reguleret).

Du vil blive tilbudt den første tilsvarende ledige bolig, som Køge Boligselskab har anvisningsretten til. Du vil kun modtage ét tilbud. Såfremt du takker nej, er boliggaranti-beviset bortfaldet.

Såfremt der ikke inden for 6 måneder er blevet et tilsvarende lejemål ledig, vil du blive tilbudt et andet lejemål fra et andet område, der nærmest svarer din gamle bolig.


Særlige forhold:

Det kan ske, at det ikke er muligt at anvise en helt tilsvarende bolig. Det gælder, når der er tale om særlige boligtyper, som kun sjældent bliver ledige. I disse tilfælde vil du stadig få tilbudt den første ledige bolig, der så tæt som overhovedet muligt svarer til din tidligere. Der kan kun udstedes et bolig-garantibevis pr. lejemål.


Hvad koster det?

Boliggarantibeviset koster 1.000 kroner. Gør du ikke brug af dit bevis inden for 3 års aftalen, kan du rette henvendelse til boligselskabet for aftale om at videreføre opnoteringen på den almindelige venteliste. Du vil så kunne gå ind på den
almindelige venteliste med 3 års anciennitet, som om du allerede har været skrevet op i 3 år. Dette skal gøres senest 3 måneder efter boliggarantibevisets udløb.

De 1.000 kroner indbetales som et samlet beløb, der ikke kan refunderes eller ydes refusion af.


Hvad kræves?

En aftale om boliggarantibevis skal indgås, inden du flytter fra din bolig. Efter en fraflytning er det for sent. Du skal have boet i Køge Boligselskab i mindst 3 år ved fraflytning.

Hent folderen og skemaet til ansøgning om boliggarantibevis.

Ledige boliger

Ledigt NU

Ledige lejligheder   Vi har lige nu ingen ledige boliger. Du kan dog skrives på vores venteliste ved at klikke...

Read more

Seneste opdateringer

Køge boligselskab   -   Langelandsvej 32   -   4600 Køge   -   Tlf: 5663 7500    -   Fax: 5663 7007   -   e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.