Regler for venteliste - Noget om at vente på bolig


Det at vente på en bolig kan godt forekomme at være en kompliceret og langsommelig affære. Vi har derfor lavet denne orientering om det at vente på en bolig i Køge Boligselskab. 
 

Generelle regler 

Udgangspunktet for udlejningen af almene familieboliger er Bekendtgørelsen om udlejning af almene boliger m.v. nr. 1303 af den 15/12 2009

 • 25 % af de ledige boliger anvises af Køge Kommune til boligsociale behov.
 • 67 % af de ledige boliger udlejes efter de almindelige regler i Lov om almene boliger.
 • 8 % er mærket ældreegnede og udlejes til ældre og til handicappede af kommunen og selskabet.

 

Betingelser for opnotering
Der er nogle ganske få betingelser/regler for opnotering: 

 • Du skal være fyldt 15 år for at kunne blive opnoteret til en bolig.
 • Du skal betale kr. 125,- i opnoteringsgebyr.
 • Du skal betale kr. 125,- om året for at blive på ventelisten.
 • Du skal huske at melde adresseændring for at undgå at blive slettet på opnoteringslisten.
 • Et ansøgningsnummer er personligt og kan som udgangspunkt ikke overdrages til andre.

 

Kommunal anvisning 

Køge Kommune får tilbudt 25 % af de ledige lejemål til løsning af boligsociale opgaver i kommunen. Det vil sige, at hver 4´de ledig bolig tilbydes Køge Kommune til dette formål. Der er tale om hver 4´de ledig bolig i hver afdeling, således at de af Køge Kommune anviste bliver fordelt på alle afdelinger.

Køge Kommune fastsætter selv reglerne for anvisningen af disse boliger. Det kan være børnefamilier, der rammes af skilsmisse, separation eller samlivsophør, hvor den ene part står uden en bolig. Der kan være tale om flygtninge eller unge, der er nødt til at flytte hjemmefra i utide.

Såfremt du mener, at Køge Kommune er berettiget til at hjælpe dig med en bolig, skal du selv rette henvendelse til kommunen. Køge Kommune kræver dog, at du selv er aktivt boligsøgende. Det vil sige, at du skal være opnoteret i et boligselskab.

 


Ældre og handicappede

47 boliger er mærket ældre- og handicapegnet. Disse anvises alle af Køge Kommune.

Udlejning sker efter en konkret visitering i hvert tilfælde. Kommunen anviser efter princippet ”største behov får tildelt en bolig først”.

59 boliger i Hastrupparken, Kirsebærhaven og Tornegården er mærket ældreegnet og udlejes af boligselskabet. Alle boligerne er i et plan, er i stueetagen, og er 2 rums boliger.

Boligerne udlejes efter venteliste og tilbydes dem med den længste anciennitet på ventelisten. Betingelsen for at komme i betragtning er, at den boligsøgende og en eventuel ægtefælle er ældre. Det vil sige folkepensionist eller efterlønsmodtager.


Almindelige udlejningsregler

Følgende personkreds har fortrinsret:

 • Boligsøgende, som fraflytter en bolig i boligorganisationen på grund af brudt parforhold, separation eller skilsmisse, har fortrinsret i et år under forudsætning af, at den boligsøgendes barn under 18 år forsat bor hos den anden forælder.

 • Boligsøgende med boliggarantibevis. Denne fortrinsret gælder i 3 år fra, at indehavende er fraflyttet boligorganisationen.

 • Regler i loven giver boende i en afdeling og i selskabet en fortrinsret efter en boperiode på 2 år i selskabet.

ALLE BOLIGSØGENDE HAR LIGE RET TIL ALLE BOLIGSTØRRELSER. Det vil sige, at enlige og par også har ret til en 3 eller 4 rums bolig.

Ansøgere sættes i bero på ventelisten, såfremt der ikke svares på tilbud 5 gange. Dette betyder, at man ikke modtager tilbudsbreve, men stadigvæk beholder sin anciennitet. Man kan til enhver tid kontakte kontoret, hvis man ønsker at være aktiv søgende igen.


Sådan fordeles boligerne :


Ledige boliger udlejes til dem, der har ventet længst, dog er der nogle, der har en fortrinsret:

 

 • Boligsøgende med boliggarantibevis.
 • Beboere, der har boet i afdelingen  i 2 år.
 • Beboere, der har boet i selskabet i 2 år.
 • Boligsøgende efter skilsmisse. Skal have fælles børn og have boet i lejligheden i 2 år.


Generelt for alle regler gælder der det, at ventelistenummeret slettes, når man har fået en bolig. Ønsker man en ny bolig, må man opnoterer sig på ny.

Ledige boliger

Ledigt NU

Ledige lejligheder   Vi har lige nu ingen ledige boliger. Du kan dog skrives på vores venteliste ved at klikke...

Read more

Seneste opdateringer

Køge boligselskab   -   Langelandsvej 32   -   4600 Køge   -   Tlf: 5663 7500    -   Fax: 5663 7007   -   e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.