YouSee/Discovery

Den verserende konflikt mellem Yousee og Discovery Networks betyder, at mange beboere den 1. januar 2020 mister adgang til blandt andet Kanal 5 og landsholdsfodbold.

I løbet af efteråret har en decideret TV-krig udspillet sig i de danske medier. En offentlig konflikt har nemlig verseret mellem tv-leverandøren Yousee og tv-selskabet Discovery Networks, som står for tv-kanaler som Kanal 4, Kanal 5 og Kanal 6 og som ejer rettighederne til nogle af fodboldlandsholdets kampe.

YouSee har offentliggjort, at de dropper Discovery Networks Danmarks kanaler i deres faste tv-pakker fra årsskiftet.

I Køge Boligselskab har alle afdelingerne eget antenneanlæg, som serviceres af YouSee, mod at YouSee kan levere TV-signal til beboerne. Det er op til den enkelte beboer om man vil købe TV pakker/kanaler af YouSee.

Bekymrede fodboldentusiaster i afdelingerne har derfor henvendt sig til administrationen for at høre, hvad vi gør.

Bestyrelsen for Køge Boligselskab har besluttet at udbyde leverancen af TV pakker/ kanaler i løbet af 2020. Resultatet vil blive forelagt på beboermøder, således at det forsat er beboerne selv, der træffer beslutning om hvilken TV leverandør, der er i afdelingen. Endvidere vil man, for at fremtidssikre boligerne, undersøge, hvad det vil koste at få lagt fibernet ind i alle lejemål samt udbyde leverancen af bredbånd på dette fibernet.

Ny udbyder/udbydere af TV pakker/kanaler vil nok først kunne finde sted fra primo 2021, da de nuværende service aftaler med YouSee først kan opsiges til denne tid.

Udbuddet og undersøgelse af muligheder for nye TV aftaler og fibernet/bredbånd vil ske i samarbejde med Boligselskabernes Landsforenings rådgivningsafdeling og deres eksterne partnere på området.

Hvad kan man selv gøre i mellemtiden? Der er flere muligheder:

  • Boxer, som vandt udbuddet af det digitale sendesignal, kan i øjeblikket levere Discoverys kanaler. Boxer Tv kan modtages via en digital stueantenne.
  • Streamings TV via din mobil eller tablet.
  • Parabol.

Men YouSee og Discovery forhandler stadig – de har dårlig råd til at miste kunderne, hvis ikke de samarbejder.

Inden man vælger andre løsninger skal man også huske på, at det er jo ikke er sikkert, at en ny leverandør har Discovery til næste år.

Til allersidst: der er også mange, der er glade for at YouSee ikke valgte at hæve priserne på deres TV pakker og som ikke har fodbold som første prioritet på deres TV ønsker.

Kontakt

Køge Boligselskab
Langelandsvej 32, 4600 Køge
Tlf.: 5663 7500
E-mail: kbs@kbs.dk

Kontorets Åbningstider

Mandag kl. 9-13 og 14-16
Tirsdag - fredag kl. 9-13
KBS har egen administration, der er beliggende i Hastrupparken.

                 Tilgængelighedserklæring

Opstår der alvorlige, akutte problemer i boligen udenfor kontorets åbningstid, kan der ringes på tlf. 4032 4580