Ansøger
KBS | Publiceret |
Alle personer, som er fyldt 15 år, kan blive skrevet på ventelisten.
Når du skriver dig op på ventelisten, skal du være opmærksom på, at ventelistenummeret er personligt. Det vil sige, at ventelistenummeret ikke kan overdrages til andre, samt at en eventuel partner/ægtefælle ikke er dækket af opskrivningen og derfor ikke kan få en bolig via denne opskrivning. Kun ved dødsfald/plejehjem kan ægtefællen overtage ventelistenummeret. Ønsker man at sikre sig i tilfælde af eventuel skilsmisse, skal begge parter være skrevet op.
Ansøgere sættes i bero på ventelisten, såfremt der ikke svares på tilbud 5 gange. Dette betyder, at man ikke modtager tilbudsbreve, men stadigvæk beholder sin anciennitet. Man kan til enhver tid kontakte administrationen, hvis man ønsker at være aktiv søgende igen.
Hvis du ikke er aktiv boligsøgende, men gerne vil begynde at opspare anciennitet til når du bliver boligsøgende, kan du gøre dette ved at købe et ventelistenummer, men uden at tilføje boligønsker til dette. Vær opmærksom på, at når du senere ønsker tilbud på boliger, skal du vælge boligønsker.
Rækkehuse er generelt det mest attraktive, hvorfor ventetiden på disse typisk er meget lang, medmindre man er beboer i forvejen og kan opnå intern fortrinsret. Vi råder derfor til ikke kun at søge rækkehuse, hvis der ønskes bolig inden for kortere tid.
KBS Ansøgerweb
Når du skriver dig på vores venteliste, vil du til KBS Ansøgerweb modtage et login, som du kan benytte til bl.a. at tilføje boligønsker og se din ventelisteplacering.
Klik her for at se en video om, hvordan du skriver dig op til en bolig.
Ansøger Information
Det at vente på en bolig kan godt forekomme at være en kompliceret og langsommelig affære. Vi har derfor lavet denne orientering om det at vente på en bolig i Køge Boligselskab.
Generelle regler
Udgangspunktet for udlejningen af almene familieboliger er Bekendtgørelsen om udlejning af almene boliger m.v. nr. 1303 af den 15/12 2009
- 25 % af de ledige boliger anvises af Køge Kommune til boligsociale behov.
- 50 % af de ledige boliger udlejes efter de almindelige regler i Lov om almene boliger.
- 25 % af de ledige boliger udlejes uden fortrinsret.
- Boliger, der er mærket ældreegnede, udlejes til ældre og handicappede af kommunen og selskabet.
Betingelser for opnotering
Der er nogle ganske få betingelser/regler for opnotering:
- Du skal være fyldt 15 år for at kunne blive opnoteret til en bolig.
- Du skal betale kr. 125,- i opnoteringsgebyr.
- Du skal betale kr. 125,- om året for at blive på ventelisten.
- Du skal huske at melde adresseændring for at undgå at blive slettet på opnoteringslisten.
- Et ansøgningsnummer er personligt og kan som udgangspunkt ikke overdrages til andre.
Kommunal anvisning
Køge Kommune får tilbudt 25 % af de ledige lejemål til løsning af boligsociale opgaver i kommunen. Det vil sige, at hver 4´de ledig bolig tilbydes Køge Kommune til dette formål. Der er tale om hver 4´de ledig bolig i hver afdeling, således at de af Køge Kommune anviste bliver fordelt på alle afdelinger.
Køge Kommune fastsætter selv reglerne for anvisningen af disse boliger. Det kan være børnefamilier, der rammes af skilsmisse, separation eller samlivsophør, hvor den ene part står uden en bolig. Der kan være tale om flygtninge eller unge, der er nødt til at flytte hjemmefra i utide.
Såfremt du mener, at Køge Kommune er berettiget til at hjælpe dig med en bolig, skal du selv rette henvendelse til kommunen. Køge Kommune kræver dog, at du selv er aktivt boligsøgende. Det vil sige, at du skal være opnoteret i et boligselskab.
Ældre og handicappede
47 boliger er mærket ældre- og handicapegnet. Disse anvises alle af Køge Kommune.
Udlejning sker efter en konkret visitering i hvert tilfælde. Kommunen anviser efter princippet ”største behov får tildelt en bolig først”.
59 boliger i Hastrupparken, Kirsebærhaven og Tornegården er mærket ældreegnet og udlejes af boligselskabet. Alle boligerne er i et plan, er i stueetagen, og er 2 rums boliger.
Boligerne udlejes efter venteliste og tilbydes dem med den længste anciennitet på ventelisten. Betingelsen for at komme i betragtning er, at den boligsøgende og en eventuel ægtefælle er ældre. Det vil sige folkepensionist eller efterlønsmodtager.
Almindelige udlejningsregler
Følgende personkreds har fortrinsret:
- Boligsøgende, som fraflytter en bolig i boligorganisationen på grund af brudt parforhold, separation eller skilsmisse, har fortrinsret i et år under forudsætning af, at den boligsøgendes barn under 18 år forsat bor hos den anden forælder.
- Regler i loven giver boende i en afdeling og i selskabet en fortrinsret efter en boperiode på 2 år i selskabet.
ALLE BOLIGSØGENDE HAR LIGE RET TIL ALLE BOLIGSTØRRELSER. Det vil sige, at enlige og par også har ret til en 3 eller 4 rums bolig.
Ansøgere sættes i bero på ventelisten, såfremt der ikke svares på tilbud 5 gange. Dette betyder, at man ikke modtager tilbudsbreve, men stadigvæk beholder sin anciennitet. Man kan til enhver tid kontakte administrationen, hvis man ønsker at være aktiv søgende igen.
Sådan fordeles boligerne :
Ledige boliger udlejes til dem, der har ventet længst, dog er der nogle, der har en fortrinsret:
- Beboere, der har boet i afdelingen i 2 år.
- Beboere, der har boet i selskabet i 2 år.
- Boligsøgende efter skilsmisse. Skal have fælles børn og have boet i lejligheden i 2 år.
Generelt for alle regler gælder der det, at ventelistenummeret slettes, når man har fået en bolig. Ønsker man en ny bolig, må man opnoterer sig på ny.
Har man ønske om at bytte sin bolig, kan man via Boligselskabernes Landsforenings hjemmeside indtaste en bytteannonce eller søge blandt de allerede indtastede bytteannoncer. Klik her for at åbne bytbolig.dk.
Når man har fundet én at bytte med, skal skemaet “ansøgning om bytning af lejemål” udfyldes af begge parter og sendes til boligselskabet. Bytteskema kan du få ved at kontakte Køge Boligselskabs administration. Det skal understreges, at fremsendelse af ansøgningsskemaet ikke automatisk er en bekræftelse på, at bytningen kan godkendes.
Lejer og byttepartner skal begge udfylde skemaet. Såfremt bytningen sker med en lejer uden for boligselskabet kræves dokumentation for, at denne udlejer også kan godkende bytningen. Dette kan ske ved underskrift af udlejer på skemaet.
Iflg. lovgivningen kan trekantsbytninger ikke forventes godkendt.
Såfremt der har været ydet lån til betaling af beboerindskud, skal dette indfries inden bytningen kan godkendes, ligesom der ikke kan ske bytning såfremt der er husleje restancer eller indgået aftale om afdragsordning. Bytningen kan kun finde sted til den 1. eller 15. i måneden.
Når skemaet er modtaget retur i udfyldt stand, vil ansøgningen blive behandlet hurtigst muligt. Behandlingstiden kan variere, da der typisk er flere boligselskabet indblandet.
Såfremt ansøgningen kan godkendes, indkaldes der skriftligt til syn af lejemålet med 8 dages varsel. Afholdelse af syn sker ca. 14 dage før bytningen. Ved synet skal lejemålet fremtræde tømt for alt inventar (møbler, tæpper, gardiner m.v.). Køleskab, fryser, komfur og andre hårde hvidevarer skal være rengjorte overalt, og køleskab/fryser skal være afrimet. Såfremt der skal udføres arbejder på grund af misligholdelser eller turnusarbejder for afdelingens regning, kan indflytning af byttepartner ikke forventes at ske førend den 1´ste.
Ungdomsboliger findes i vores afdelinger Boskovparken og Hastrup Huse.
Boskovparken har 16 ungdomsboliger m/eget køkken.
Hastrup Huse har 16 ungdomsboliger m/fælles køkken og stue samt 4 ungdomsboliger m/eget køkken.
Lidt info omkring ungdomsboligerne:
- Det er gratis at blive skrevet op til en ungdomsbolig. Man skriver sig op via Køge Boligselskabs ansøgerweb.
- I en ungdomsbolig må man kun bo 1 person.
- Man må ikke holde husdyr i en ungdomsbolig.
- I den oplyste husleje er indholdt udgifter til el, vand og varme.
- Der kan søges om boligstøtte til de ungdomsboliger, der indeholder eget køkken.
- Man skal være fyldt 18 år for at blive godkendt til en ungdomsbolig, og man må maks. være fyldt 30 år v/indflytning.
- Man skal dokumentere, at man er under uddannelse. Man kan maks. bo i en ungdomsbolig 3 måneder efter, at en uddannelse er ophørt.
- Ungdomsboliger udlejes til unge under uddannelse eller unge med særligt behov.
47 boliger er mærket ældre- og handicapegnet. Disse anvises alle af Køge Kommune.
Udlejning sker efter en konkret visitering i hvert tilfælde. Kommunen anviser efter princippet ”største behov får tildelt en bolig først”.
59 boliger i Hastrupparken, Kirsebærhaven og Tornegården er mærket ældreegnet og udlejes af boligselskabet. Alle boligerne er i et plan, er i stueetagen, og er 2 rums boliger.
Boligerne udlejes efter venteliste og tilbydes dem med den længste anciennitet på ventelisten. Betingelsen for at komme i betragtning er, at den boligsøgende og en eventuel ægtefælle er ældre. Det vil sige folkepensionist eller efterlønsmodtager.
Din ventelisteplacering kan variere både op og ned. Dette kan skyldes følgende årsager:
- Ind- og fraflytninger i boligerne.
- Interne ansøgere skriver sig på venteliste.
- Andre ansøgere vælger at stå aktiv eller i bero.
Ventelisteplaceringen vil derfor altid være et øjebliksbillede og kan derfor kun betragtes som vejledende.
Hvis du er lejer i en af vore boliger (kontraktindehaver), kan du få intern fortrinsret. Det er i så fald vigtigt, at du bruger det af os oplyste brugernavn og kodeord, idet det er dette som udløser den interne fortrinsret
Køge Boligselskab
Opnoteringsgebyr kr. 125,00
Ajourføringsgebyr kr. 125,00 pr. år
Boligforeningen Møllevænget
Opnoteringsgebyr kr. 60,00
Ajourføringsgebyr kr. 60,00 pr. år